Sunday, December 26, 2010

Soalan yang Saya pun Tak Tau Apa Jawapan Dia..


te-deum.blogspot.com


Lepas  satu, satu kawan saya kahwin. Tambah lak skarang cuti sekolah, memang musim kahwin la. Setiap minggu ada je kenduri. Baru minggu lepas sepupu saya kahwin. Time-time camni la family berkumpul, bila berkumpul, confirm ada soalan ni:

“Aina pulak bila lagi?”
“Lepaih ni hang pulak kot?”
“Bila nak rasa nasik minyak hang?”
“bila hang nak kawin?”

Dan yang sewaktu dengannya. Sebenarnya, agak tensen bila dituju soalan-soalan macam tu. Makcik, bukan saya tak nak kawin. Target saya siap umur 23 lagi saya nak kawin, tp dah blum sampai jodoh saya. Doa-doa kan la.. Lagi satu jenis soalan yang selaluuuu saya dapat adalah:

“bila habih stadi?”
“Dah habeh study ka blom?”
“Study macamana?”

Ehem, saya masih study. Study saya ni tak sama macam orang lain..saya buat research. Susah nak jawab soalan tu ye. Sebab banyak ketidakpastian dalam research. Nak jawab pun tak tau apa jawapan yg patot bagi. Wahai kawan-kawan/ family, dalam hati ni Tuhan je tau macamana teringinnya nak habis secepat mungkin.. Bila saya dah habis, baru saya akan cakap. Selagi takde ayat “saya dah grad” kuar dari mulut ni, jawapan akan tetap sama –

“TENGAH PROGRESS”..


Sekian saja luahan saya untuk kali ni. Hehe..

8 comments:

firdaus@abamat said...

soalan cepu mas - bak kata org dulu kala....

2 2 pn menda subjektif. so, mmg btoi la xleh jawab. hahaha jgn igt dh ada GF (groundfloor) atau BF (bigfoot), otometik kawin. kekeke.

cik zaza said...

agaklah..yg pasti org mmg suka sgt tnye soalan cmtu..
'study mcmana?"

Dunia Mayaku said...

jawab je dgn senyuman...,kdg 2 memang pening dgn soalan org2 ni,nanti dh keje tnye "keje ape?"

aye-na said...

firdaus: haha..ground floor n big foot noh? ala, yg kapel mcm nak rak pon xsmstinya kawin ngan org tu..jodoh tu dh tertulis n urusan Dia..follow d leader jela=)

cik zaza: kan? slalu sgt..

dunia mayaku: btol..heheh..

ncuplalala said...

; haha . saye pun kadangkadang rimas . bkn rimas orang tyr psl kawin tuh . sbb saye still budak skolah . tapi rimas bile dgr orangorang tyr mcm tuh kat orang lain . rase mcm nk ckp "hey , bia lah dia nk kawin ke taknak . ade jodoh kawen lerr" . kahkahkah ;D peacee

✿....rossa alina....✿ said...

hehehehe..soklan yg kene selalu dengar la tu.. ;p

kakyong said...

biasa lah tu, depa yg bertanya tu prihatin.. minta jer depa doakan supaya jodoh aye-na dgn org baik2..

kakyong dah lalui nya dulu.. malas amik port sgt.. kakyong kawin masa umur 32 tahun... ;)

mulut org mengta... usah ckp la.. kalo dilayan memang x jd org kita dibuatnya..

aye-na said...

ncuplalala: peacee..hehe..memahami btl adik ni

rossa alina: kan? soalan biasa..

kakyong: terima kasih ats nasihat=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...